Zoeken

Attentie!

coronnaDe meeste activiteiten komen vanwege de coronacrisis en de verhuizing terug naar Rijnstraat 115 tot minsten half september te vervallen. Daarna, worden andere data gekozen mits de ontwikkelingen dit toelaten!

Deel deze site

Hier vindt u ons:

Huis van de Wijk Rivierenbuurt

President Kennedylaan 142/hoek Rijnstraat, 1079 NK Amsterdam.

Reserveren ruimte en info

Voor het reserveren van zaalruimte (niet voor bruiloften en partijen) in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt en voor informatie kunt u contact opnemen met de beheerders via e-mail: beheerhvdwr@woor.nl
of via telefoonnummer: 020 3010034

Heeft u zaalruimte nodig voor een bewonersinitiatief (voor en door buurtbewoners), dan kunt u contact opnemen nemen met de programmacoördinator.

Programmacoördinator

U kunt contact opnemen met de programmacoördinator via telefoonnummer:
020 301 00 50 of via mail:
programmacoordinator@woor.nl

of:
info@huisvandewijkrivierenbuurt.nl

 

Het Huis van de Wijk Rivierenbuurt is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

De avonden en in het weekend alleen tijdens activiteiten.


FBGa hier naar onze Facebook-
pagina en Like ons.

A t/m Z Wijkgids

wijkgidsHier vindt u de link naar de A t/m Z Wijkgids 2020.
Het naslagwerk over alles wat er in de Rivierenbuurt plaatsvindt.

Naar de Wijkgids 2020

Wilt u ons steunen?

Wilt u Stichting WOOR en daarmee het Huis van de Wijk Rivierenbuurt steunen?

We zijn blij met uw bijdrage: of het nu een eenmalige gift, een periodieke schenking, nalaten of sponsoring is. Stichting WOOR heeft de ANBI-status, en dat betekent dat uw gift onder voorwaarden aftrekbaar is van de belasting.
Wilt u meer weten over deze mogelijkheid neem dan contact met ons op via tel.: 020 - 301 00 30 of via e-mail: info@woor.nl

Gebruikersonderzoek

rapportage
Via deze link ’Rapportage gebruikersonderzoek’ kunt u het resultaat inzien en downloaden van het gebruikersonderzoek van de stichting Welzijn, Ontmoeting en Ondersteuning Rivierenbuurt (WOOR) naar de gebruikers van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt in de Rijnstraat 115 (nu Pres. Kennedylaan 142) in Amsterdam. Dit onderzoek is in november 2017 uitgevoerd, afgerond en samengevat door de WOOR-bestuursadviseumevrouw Vibeke Ferrée.

Felicitatieproject

Felicitatieproject
Enthousiast vrijwilligersteam van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt vraagt:

50jr logo 200pxVRIJWILLIGERS
voor haar 70-plus kroonjarigen en
eenzaamheids-
bezoekjes.
Flexibel en afwisselend vrijwilligerswerk.

Telefoon: 020 - 644 24 28 (ook na kantooruren)

Zie ook: www.felicitatieproject.nl

Twitter Stadsdeel Zuid

Your MailingList ProviderVoor de Huis van de Wijk Rivierenbuurt e-mail nieuwsbrief gebruiken we dit programma. Mocht u ook geïnteresseerd zijn neem dan eens een kijkje bij YMLP door op de banner te klikken.

Wie is online

We hebben 41 gasten en geen leden online

 

allinone 2019
Update 26 mei 2020.

Excuses dat het even geduurd heeft voordat we u deze update konden geven! Eerst hebben we bij bij al onze groepen geïnventariseerd wie er vanaf 2 juni a.s. (1 juni is namelijk tweede Pinksterdag) weer van start zouden willen gaan. Ook moesten er daarnaast nog veel voorbereidingen getroffen worden zodat we dit zo veilig mogelijk kunnen gaan doen. En moesten wij nog wachten op toestemming.
De meeste groepen hebben aangegeven weer in september op de nieuwe locatie te willen opstarten. Uiteraard zullen we met deze groepen nog voor de verhuizing contact opnemen i.v.m het eventueel weg/ophalen van hun spullen. Verder zullen we natuurlijk iedereen op de hoogte houden over de exacte verhuisdatum etc.

De activiteiten/groepen die hebben aangegeven wel in de maanden juni en juli weer te willen starten kunnen zich daar op gaan voorbereiden, te weten: de AA, de NA, Franse les (drie personen), Yoga, de Belastingman, SeniorWeb (geen cursus maar kleinschalige activiteiten) Speedcoaching (2x) en Idee’ 85 (1x) alles in overleg en op afspraak. Let op: zoals aangegeven door de voorschriften van het Rijk mogen er in locaties zoals de onze maximaal 30 personen (inclusief personeel) aanwezig zijn en alleen met inachtneming van de 1,5 meter maatregel. Dit zal inhouden dat er bijvoorbeeld in de Grote Zaal maar maximaal 22 personen in kunnen, zonder tafels! Voor de NA is dit belangrijk om te weten. Deze groep zal daarom moeten worden opgesplitst. Dit alles alleen in overleg met het beheer.

Vanaf volgende week dinsdag is de beheerder/zijn onze beheerders weer op de (tijdelijke aan de Kennedylaan 142) locatie aanwezig van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur (en voor de beide zelfhulpgroepen op de twee vaste avonden). Vrijdag zijn wij gesloten.

Via een mailtje aan beheerhvdwr@woor.nl kunnen de groepen die in juni en juli gaan beginnen contact opnemen met de beheerder(s) zodat er via deze weg een afspraak gemaakt kan worden voor meer informatie, uitleg en verdere afspraken. Tot 2 juni a.s. even het email-adres programmacoordinator@woor.nl in c.c. meenemen zodat we hen kunnen informeren omdat zij nu nog niet dagelijks op de locatie zijn!

Tot slot, zijn er n.a.v. het bovenstaande toch nog dringende vragen dan kunt u ons bereiken via programmacoordinator@woor.nl en een telefoonnummer achterhalen. U wordt dan z.s.m. teruggebeld.

 Ter informatie zullen we de hulplijnen die er zijn opgestart plaatsen zodat u daar indien gewenst een beroep op kunt doen.

 

• Via de MUG: https://www.mugmagazine.nl/telefoonlijn-om-corona-virus-voor-eenzame-ouderen/?fbclid=IwAR33Cdj6cFHLzEZLEtU9pLOFZvBr97IUsUU6wrhsKMAlofOB0bKyab6fk_I

• Ook het Rode Kruis heeft op maandag 16 maart 2020 een hulplijn geopend het nummer is: 070-4455888. Website: https://www.rodekruis.nl/veia

Voor elkaar in Amsterdam
Wilt u helpen als iemand door corona de deur niet uit kan en hulp of een praatje nodig heeft? Bel ons!

Kunt u de deur niet uit en heeft u praktische hulp nodig of een luisterend oor? Bel ons!

Bel: 020-7670031 maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

E-mail: info@voorelkaarinamsterdam.nl

Vanwege het coronavirus kunnen we het beste uit elkaars buurt blijven. En kun je beter binnenblijven als je tot een kwetsbare risicogroep behoort. Zo gaan we verspreiding tegen. Maar hoe kom je dan aan je boodschappen? En hoe ga je naar een belangrijke afspraak? Is er nog wel iemand waar je je verhaal aan kwijt kan? Juist nu, in onzekere tijden, is voor de oudere en/of kwetsbare Amsterdammer sociaal contact en praktische hulp belangrijk. Het idee dat de buitenwereld er nog voor je is en dat je kan bellen voor hulp of een luisterend oor zorgt dat je je minder alleen voelt.

Centraal nummer: 020-7670031.
Daarom slaan de Amsterdamse organisaties voor sociaal werk de handen ineen. Er is een centraal Amsterdams telefoonnummer voor praktische hulpvragen en contactverzoeken: 020-7670031. Wij zorgen dat uw vraag in uw buurt terecht komt.

Verbind buurtbewoners met elkaar.
We roepen de Amsterdammers op zich aan te melden als ze iets kunnen en willen betekenen voor een ander. En de Amsterdammer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we – buurtgebonden – in contact brengen de Amsterdammer die hulp nodig heeft of een praatje wil maken gaan we – buurtgebonden – in contact brengen met deze vrijwilligers. Zo verbinden we de buurtbewoners met elkaar en slaan we ons hier samen doorheen!